Laboratoare de cercetare

- Coordonator: Conf.univ.dr. Adrian NAGEL
- Direcții de cercetare: managementul echipei în jocurile sportive, al cluburilor sportive, activitățile fizice recreaționale din România, abordarea fiziologică și psihologică a performanței sportive, marketing în sport, doping și etică în sportul de performanță, antrenamentul în fitness, testarea în sporturile competiționale.
- Coordonator: Conf.univ.dr. Simona PETRACOVSCHI
- Direcții de cercetare: istoria sportului românesc, propaganda și cenzura în sportul românesc în perioada comunistă, cultura fizică, sportul de masă și sportul pentru toți, integrarea socială a persoanelor cu nevoi educaționale speciale, reintegrarea socială a sportivilor, sport și etnicitate, mișcarea olimpică în România.
- Coordonator: Conf.univ.dr. Claudiu AVRAM
- Direcții de cercetare: prevenția și reabilitarea în patologia sportivă, reabilitarea în patologia cardio-vasculară, respiratorie, ortopedico-traumatică, degenerativă etc., analiza posturii, a compoziției corporale, a capacității de efort.
- Coordonator: Conf.univ.dr. Mihaela FAUR
- Direcții de cercetare: jocul-condiție de practicare a exercițiului fizic, programele de educație fizică, scopul și rolul educației fizice în societate, educația fizică adaptată, potențialul biomotric.